3 Temmuz 2016 Pazar

ŞİFA ÇEMBERİ

Şifa Çemberi Nedir
Şifa Çemberi Kuzey ve Güney Amerika yerlileri tarafından spirituel anlamda ve rituel yapmak amacıyla kullanılan eski bir semboldür. Şifa Çemberi, hayatın bir çemberin etrafında hareket ettiğini ve herkesin kendini gerçekleştirme ve tamamlama yolculuğunun içinde yattığını öğretir. Çemberi ortalayan iki çizgiden yukarıdan aşağıya olan mutluluk, soldan sağa olan da hüznü temsil eder ve etrafındaki çemberle hayat, yaşamın, ölümün, mutluluğun ve hüznün birarada olduğu bir bütündür. Çemberin 4 parçasının olmasının da önemi büyüktür. 
Yerliler, Aborjinler için dört sayısı önemlidir. Dört mevsim, dört yön, dört element doğanın dört yüzü ve hayatın dört aşaması gibi. Şifa Çemberinin başı ve sonu yoktur ve dört yönde süren yolculuğumuzun sonu da yoktur. İnsanın gelişme kapasitesi sonsuzdur. Şifa Çemberi sonsuza dek döner. Ayrıca Çemberin dört yönü şifa isteyenin sorunun hangi yönlerine odaklanması gerektiği konusunda da yardım eder.

En çok Kanada'da Alberta'da rastlanan Şifa Çemberleri, taşların yanyana dairesel bir şekilde konması ile oluşturulmaktadır. Çemberlerin çapları 22 metreye kadar ulaşabilir. Arkeolojistler bu dev şifa çemberlerinin astronomik önemleri de olduğunu belirtmişlerdir.

Şifa Çemberleri spiritüel anlamda Kuzey Amerikadaki yerli hayatinda hala kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder