28 Temmuz 2016 Perşembe

KUARZ VE KUARZ ÇEŞİTLERİ

KUVARS VE KUVARS ÇEŞİTLERİ
Dünya kabuğunun % 12 den fazlasını oluşturmaktadır. Oksijen ve silikonun bileşiminden oluşan Kuvars, bugün tedavi edici nitelikleri en fazla olan taşların başında olup taşlarla terapide kuvars kristallerinin yeri çok büyüktür. 
Vücudumuzdaki zihinsel, bedensel ve ruhsal düzeyimizi arttırıcı enerji üretir. Ortamdaki tüm negatiflikleri geri iterler. Meditasyon için çok uygundurlar. Kolye şeklinde üzerimizde taşıyabiliriz, beraber kullanıldığında diğer kristallerin etkisini arttırırlar, şifa ve sihir gücü olduğuna inanılır. Hastalıkları ve negatif olayları, üzerinde bulunan kişiden uzak tutar, kuvvet ve enerji verir, kişisel bilincimizi çalıştırır, davranışlarımızı rahatlatır, problemlerimizi kolay yoldan çözmemize yardım ederler. Sinir sistemimizin, beynimizin, ve hormonal bezlerimizin dengeli ve düzenli çalışmasını sağlar, kişiyi pozitif enerji ile doldururlar. Ateş düşürür, acı ve ağrıyı azaltıcı, ödem oluşumunu önleyici, sindirim ve boşaltım sistemi hastalıklarında şifa verici özellikleri vardır. 
Kuvvetin ve gizli gücün sembolüdür. Doğanın enerjisini içinden geçirip iletir. Kainatın sonsuz gücünü temsil ettiğine ve taşıyanın bu gücü barındırdığına inanılır. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok eder ve pozitif enerjiyi toplar, aktive eder aynı zamanda biriktirir.
Duygusal dengeleyicidir. Beyin fonksiyonlarını uyarır. Güç ve canlılık kaybına karşı koruma sağlar. Özellikle Cep telefonu, telsiz gibi cihazlardan yayılan radyasyonu toplar. Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirir. Tene temas ettirerek kıyafet altında taşındığı taktirde, kişiyi diğer insanların negatif enerjisinden korur. Pozitif insanlar içindeyseniz taşınızı görünür şekilde takın. Böylece çevrenizdeki insanların pozitif enerjisini toplar. Baş ağrısını hafifletici özelliği vardır. Sindirim ve kan dolaşımı sistemini sağlıklı tutar, hastalanırsa iyileştirir. Göz için sağlıklıdır.
Kuvars kristalleri, erkek ve dişi olarak ikiye ayrılır. Erkek kuvars kristali çok berraktır ve yoğun enerji yayarlar. Bu nedenle şifacılık alanında çok önemli kabul edilirler. Erkek kuvars kristal, berrak oluşu nedeniyle, zihinsel karışıklık ve karamsarlık yaşayan kişiler üzerinde, olumlu bir etki yapar. Ayrıca insan üzerinde uyarıcı, eyleme geçirici bir etkisi mevcuttur. 
Dişi kuvars kristali, donuk berrak olmayan görünüşü ile benzersiz özelliklere sahiptir. Herhangi bir kişi, aşırı zihinsel, duygusal ya da fiziksel faaliyet veya hastalık sonucu ağrı çekiyorsa, bir dişi kristal, böyle bir ağrıyı azaltmaya veya yok etmeye yardımcıdır.
Bir de salkım şeklinde kuvars kristalleri vardır ki, bunlar erkek ve dişi kristallerin bir karışımıdır. Bu tür salkım oluşumlar çok güçlü elektromanyetik enerji üreteçleridir. Yanlarında bulunan kişinin enerji alanını güçlendirirler. Bütün çakralar ile bağlantılıdır.
Dumanlı Kuvars rüya taşı olarak bilinir. Dumanlı kuvarsın umutsuzluğa, üzüntüye, öfkeye, depresyona ve diğer negatif etkilere karşı taş sahibini koruma altına aldığına inanılır.
Gül Kuvarsı kuvars grubuna dahil olup pembe renklidir. Stres giderici olup, hata duygularını, korkuyu ve öfkeyi azaltır. Negatif enerjiden koruyucudur. Ruhun inceliğinin sembolüdür. Huzur ve duygu yüklüdür. Sevgi taşıdır. Kalple ilgili olaylarda kullanılır. Sert ve kırıcı olsak bile, üzerimizde taşıdığımızda bizi kibar ve yumuşak, sevgi dolu yapar. Korku ve suçluluk duygularını yok eder. Dokulardaki kan dolaşımını arttırır. Kalbe ve seks organlarına şifa verip, seksüel problemleri çözer. Kalp çakrasının üzerinde tutulup şifa verildiğinde, bastırılmış duyguları açığa çıkarıp tedavi eder. Kolye olarak kullanıldığında kalbin tam üzerinde taşındığı için çok etkili çalışır. Kalp ve boğaz çakrası ile bağlantılıdır. pembe kuvarsa Aşk Taşı denir. Onu üzerinde taşıyanı öfkeden, suçluluktan, korku ve kıskançlıktan koruduğu ve kısırlığa karşıda yararlı olduğu kabul edilir. 
Sitrin koyu kahverengi gibi sarı, altın rengi veya açık sarı, berrak bir kuvars çeşididir. Koyu sarı olanı daha makbuldur. Rengini bünyesinde ek olarak bulunan demirden alır. İçindeki demir Fe 3+ şeklindedir bu sebeple Ametistden farklıdır. Anlayış ve kabiliyeti arttırır, parlak bir zeka verir. Depresyonu önler ve bizi negatif etki ve tesirlerden korur. Açık kalpliliğin sembolüdür. Mide, bağırsak, dalak ve pankreas üzerinde şifa etkisi vardır, şeker hastalığını erken devrelerde ise tedavi eder. Vücudu rahatlattığı, toksinlerden ve zararlı maddelerden temizlediğine inanılır. Sinirleri yatıştırır ve ruhsal durumumuzu olumlu yönde destekler. Cilde yakın ve dokunur bir şekilde kullanılmalıdır. Meditasyonlarımızda sitrin küresi veya kristalini, kolay vizyon görebilmek için kullanabiliriz. Maddi kayıplar yaşayan kişilerin cüzdanlarında taşımalarının olumlu etkileri olduğuna inanılır. Bir diğer adı da Tüccar Taşı olan Sitrini, bazı inanan kişiler kasalarına koyarlar ve sitrinin parasal güçlerini arttırdığına inanırlar. Geleceğe dönük umutlara ulaşmakla bağdaştırılır. Mide ve 3. göz çakrası ile bağlantılıdır.
Ametist pozitif enerji yüklü bir kristaldir. Bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizler. Sadece odanın herhangi bir yerinde durması bile, negatif enerjileri toplayıp, pozitif enerjiye dönüştürmesi için yeterlidir. Taşıyan kişiye de bu yükü aktarır. Kan temizleyicidir. Göz hastalıklarına, alerjiye, baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Negatif enerjilerimizi dışarı atarak, huzurlu ve zinde olmamızı sağlar. Negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı, bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir. Pembe kuvars ile birlikte kullanıldığında aklı güçlendirir ve kalbi korur. 3 gözün renklerinden biri olan, eflatun veya mor renkli olup, büyük kristallerden meydana gelir. Rengi içindeki demir miktarına göre çok açıktan, çok koyuya kadar değişen, berrak bir kuvars kristali çeşididir. Koyu renkli olanları daha değerlidir. Meditasyonda kullanılan en iyi kristallerden biridir, üçüncü gözü çalıştırır, yüksek benlik ile irtibatı sağlar, akıl ve anlayış farklılığı verir. Meditasyon sırasında sol elde tutulursa, vücuda ametist enerjisinin girmesi sağlanır, bu şekilde relaks hale gelip, meditasyon daha etkili yapılabilir. Mental ve fiziksel olarak yorgun olan kişileri dinlendirir, huzur verir, sinirlerini yatıştırır, iç huzuru sağlar. Migren ve baş ağrısına en iyi gelen kristallerden biridir, acıyı geçirir, dayanma gücü ve cesareti verir. Kişiyi kibar ve ılımlı yapar. Cilt hastalıklarında şifa vericidir. Gece uykularını düzenleyip, kabus görmeyi engeller. Eğer uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız; ametisti yatmadan önce bir süre elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyarak yatın. Karar verme yeteneğini arttırır. Sindirim ve boşaltım organlarını düzene sokar, ödemi önler. Sürekli üzerinizde taşıyabileceğiniz bir taştır. Yaydığı enerji her zaman size fayda sağlar ve olumsuzluklardan korur. Kolye olarak boyuna asılıp taşınabilir ama tene değmelidir. Şifa verilmesi sırasında, 3. gözün veya şifa verilecek organın üzerine konur. Taç çakra ve 3. göz çakrası ile bağlantılıdır.
💜💜💜
💜💜💜

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder