27 Haziran 2016 Pazartesi

KRİSTAL VE TAŞLARIN ARINDIRILMASI

KRİSTAL ve TAŞLARIN ARINDIRILMASI ve PROGRAMLANMASI


Doğal taş yada kristallerin hayatımızda bir çok yönde olumlu gelişmelere katkı sağlayacabileceği ifadesinin yanlış olmayacağı muhakkaktır, bununla birlikte seçilecek olan taş yada kristalin nitelikleri, arındırılması, yüklenmesi ve programlanması taş yada kristalden alacağımız faydayı direkt olarak etkilemektedir, uygun işlemlerden geçirilmemiş bir taş yada kristal görsel niteliğin üstünde bir katkı sağlamayacaktır. Bununla birlikte uygun şartların oluşturulmaması fayda yerine negatif etkilerin yayılmasına dolayısı ile bunları yaşamamıza sebep olabilmektedir.

Almayı düşündüğünüz kristallerin üzerlerinde ellerinizi gezdirerek hangisinin sizinle temas kurduğunu bulmaya çalışın. Bir çok kristal arasından öncelikle hangisinin sizinle dengeli ve uyum içinde çalışabileceğini bulmak için doğru kristali bulmak zor olabilir. Bunun için elimizi taşlar üzerinde gezdirirken ellerimizdeki enerji anlamındaki değişikliklere dikkat etmeniz size yardımcı olur. Elimiz taşın üzerinden geçerken el ısınızdaki değişiklik yada elinizdeki farklılıkları fark ederek doğru taşa yaklaşmış olduğunuzu kabul edebiliriz. Dikkat ettiğinizde o taş yada kristallerden bir tanesinin diğerlerinden farklı refleks verdiğini hissedebilirsiniz.
Kristalleri aldıktan sonra rahatsız edilmeyeceğinize inandığınız bir ortamda tek başınıza kalın. Eğer birkaç kristal seçmişseniz yalnız kaldığınız bu anda onu bire indirmek daha kolay olacaktır. Aldığımız taşları düz bir yere koyup elinizi üzerlerinde gezdirin. El ısınız hangi taşın üzerinde yükseliyor veya elektriklenme oluyorsa o kristal taşı seçin. Hala kararsızsanız taşları karışık olarak dizin. Gözlerimizi kapatarak içlerinden yalnızca birisini alın. Şimdi size hizmet etmek için programlayacağınız bir taşınız oluştur. Diğerlerini güvenli bir yere kaldırabilirsiniz.
Satın aldığınız taşınıza başkalarının da dokunmuş olabileceği ve enerjisini geçirmiş olabileceğinin farkında olarak ilk önce taşımızı arındırmalıyız;

İlk önce taş yada kristali en az yirmi dört saat toprak altında tutun, çıkarttıktan sonra onu akan ılık suyun altında beş dakika kadar tutarak enerjisini topraklayın. Sonra temiz pamuklu bir bezle kurulayın. Ertesinde beyaz bir mumun ışığında iki saat kadar aydınlanmasını sağlayarak temizlenmesini, arınmasını sağlayın, ertesinde tekrar akan suyun altında beş dakika tutarak topraklanmasını ve temizlenmesini sağlayın, elma sirkesi ilave edilmiş su içerisinde bir saat kadar bekletmek üzerindeki eterik birikintiyi uzaklaştırır. Bu işlemler taşın arındırılmasına tam anlamda hitap edemesede kesinlikle katkı sağlayacaktır. Bir kristal yada taşın tamamen arındırılması, yüklenmesi ve programlandırılması için Reiki'yi kullanıyor olmanız gerekmektedir, bu konuda bilgi ve deneyiminiz yoksa tanıdığınız bir Reiki yolcusundan yardım talep edebilir, taş yada kristalinizi güvenli ve gerektiği gibi yararlanabilecek şekilde hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

Taşın enerjisini artırmak için mehtaplı bir gecede sabaha kadara ay ışığında bırakmanız, güneş ışında bırakmanız fevkalade uygundur. Tüm bunları yaptıktan sonra taş yada kristalinizi bir başkasının temasından şiddetle kaçınmalısınız.
Kristal taşınızın tam olarak size ait olabilmesi için ona kendi enerjinizi vermeniz gerekecektir. Kendi ellerinizi de su ve sabun ile temizledikten sonra yine yalnız kalacağınız bir yerde kristalinizi avucunuzun içine alarak beş dakika kadar tutun. Bu zaman içerisinde elinizi açmayın. Her şeye izin verecek bir genişliğe ulaşarak taşınızın sizinle uyum ve denge içinde çalışması, aynı zamanda enerjinizi yükseltmesi için niyet ederek düşünce ve duygularınızla onu programlayın.
Beş dakika tamamlandıktan sonra yastık kılıfınızın içerisine koyarak bir gece boyunca başınızı koyduğumuz yerde kalmasını sağlayın.
Başınızı yastığa koyduğumuz anda yine güzel duygu ve düşüncelerin içimize dolmasına izin verin. Uykuya geçmeden önce düşüncenizde kristal taşınızın bulunmasına gayret edin. Bu, onunla aranızdaki enerji bağını sağlamlaştıracaktır. Ertesi sabah çantanızın veya dolabınızın içerisine yani ona sizden başka kimsenin dokunamayacağı bir yere kaldırın.
Aynı gün herhangi bir zamanda önce ılık bir banyo alın. Saçlarınız dahil vücudunuzun her noktasının su ile temas ettirin. Banyo işleminizi tamamladıktan sonra ses veya kokudan etkilenmeyeceğiniz bir yere geçin. Burada duygu ve düşüncelerinizi tam isteğinize uygun olarak ayarlayın ve taşınızı düşünerek yoğunlaşın. Evrene niyetinizi tam olarak gönderdiğinizden emin oluncaya kadar taşınızı düşünce bombardımanına tutun. Bu işlem yaklaşık beş dakika sürmelidir.

Tüm bunların ertesinde taşınızı kullanabilecek hale gelmişsinizdir, eğer taşınızı kolye yada benzeri bir şekilde kullanmayı düşünüyorsanız bağlantısının gümüş yada deri ile olmasına özen göstermeli ve taşın teninize temasını sağlamalısınız.

PROGRAMLAMA
Kristaller, komutlu bilgiyi alma, depolama ve istendiğinde geri çağırma özellikleriyle adeta bir bilgisayar gibi iş görürler.

Programlanmaları bile, bilgisayar programlanmalarına benzer .Programlama için kristalin içsel matrisine bir komut veya bir düşünce formu yerleştirilmesidir diyebiliriz. Hem kristalleri, hem de bilgisayarları, onlardan doğru bir çıktı alabilmek için, doğru ve mantıklı bilgilerle programlamanız gerekmektedir.

Aralarındaki tek fark, bir bilgisayar programcısının karmaşık bir bilgisayar dilini kullanması gerekmesine rağmen, kristalini programlayan birisinin, sadece düşünce yolunu kullanıyor olmasıdır. Kristali programlama işinin nasıl yapılacağını, şimdi aşamalar halinde inceleyelim:

1.Aşama:
Temizleme: Yeni bir programı yüklemeden önce, kuvarsınızı içindeki her türlü düşünceden arındırmanız gerekir. Bunun için ilk olarak kuvarsınızı dik olarak sol elinize alın. Çok iri bir kuvarsla çalışıyorsanız, onu yine dik bir vaziyette, düz bir zemin üzerine de koyabilirsiniz. Daha sonra, sol elinizle kristalinizi taban kısmından kavrarken, beyaz bir ışığın elinizden çıkıp kristalinizin taban kısmına geçtiğini ve sonra da gövde bölümünden geçerek, uç kısmına kadar uzandığını hayal edin.

2.Aşama:
Programın Belirlenmesi: Başlangıç aşamasında, her kristale tek bir program yüklenmesi tavsiye edilir. Böyle yapılmadığında, birbirlerine ters düşen mesajlar veya karmaşık çıktılar elde edilebilir. Bu nedenle detayla programlarınızı daha sonraya erteleyerek, basit programlar kullanın. Diğer yandan, yüklenen programın kullanıcısına fayda getirecek türden olmalarına da dikkat edin. Oluşturduğunuz programlarda kendi gelişiminize yönelik izler bulunmalıdır. Kristalle yükleyeceğiniz programın olumsuz yönleri olmaması da önem taşır. Aksi halde olumsuzluklar artarak sizin üzerinizde ters etki yaratabilirler.Kristaller konuşma diline cevap vermezler. Bu nedenle her programı birbirini izleyen bir film şeridi gibi (yani, görüntü olarak) dikkatle tasarlamalıyız. İlerleyen çalışmalarınızda, sesleri ve renkleri de programlayabilirsiniz.

Kişisel Kristaller: 

Meditasyon yapabilmek için, takı olarak kullanılanlar dahil tüm kişisel kristallere, önceden kendi görüntünüzü yükleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle kendinizi sağlıklı ve mutlu birisi olarak hayal etmelisiniz.

Yükleme çalışmalarına başlamadan önce de, vücudunuzun çevresine sizi her türlü olumsuzluktan koruyabilecek olan koruyucu bir duvar örmeniz tavsiye edilir.Kristallerle çalışan bir kişi, olmak istediği kişiliğe (bir artist, doktor, araştırmacı gibi) kendisini o şekilde hayal ederek ulaşabilir.

İnsanın kendi benliğini aşma imkanlarının bir sonu yoktur. Programlama sırasında isteklerinizden emin olun ve kendinize güvenin, çünkü arzu ettiğiniz şey, geç de olsa mutlaka gerçekleşecektir. Eski bir deyişi hiç unutmayın: "Neyi istediğinizden emin olun ki, onu elde etmek çok kolay olsun."

Tedavi Amacıyla Kullanılan Kristaller: 

Bu kristalleri, hem ruhsal, hem de fiziksel rahatsızlıklarınızdan kurtulmak amacıyla programlayabilirsiniz. Kurtulmaya çalıştığınız bir rahatsızlığı, tıpkı bir duman gibi dağılırken hayal ederek veya kendinizi sağlıklı bir insan olarak düşleyerek o sıkıntınızı yok edebilirsiniz.

Hediye Kristaller: 

Hediye edeceğiniz bir kristali programlarken, alıcıyı, yaşama sevinci taşıyan sağlıklı bir insan olarak hayal edin. Eğer buna kendi titreşimlerinizi de yüklemek istiyorsanız, kristalinizi birkaç gün üzerinizde taşıyın. Hediye verdikten bir süre sonra, alıcının titreşimleriyle kendi titreşimleriniz birleşmeye başlayacaktır. Hediye kristalleri, gerçek bilince ulaşma yolunuzu kapayan duvarları delmek, tedaviye yardımcı olmak veya meditasyonu kolaylaştırma gibi araçlar doğrultusunda programlayabilirsiniz.

Jeneratör Kristaller: 

Daha büyükçe olan jeneratör kristalleri programlayarak, onları belli bir konfigürasyonda kullanılan diğer kristalleri harekete geçirmek veya tekrar şarj etmek amacıyla kullanabilirsiniz. Kristalleri, dünyadaki tüm ulusları barış içinde hayal ederek programlayan birçok insan vardır.Sahip olmak istediğiniz bir ev, araba veya meslek türünün bir resmini jeneratör kristalin altına yerleştirin. (Unutmayın, bu sizin en büyük hayaliniz olmalı.) Resimle birleşen hayal gücünüz, yüklediğiniz programın gücünü artıracaktır.

3. Aşama:Programın Yüklenmesi: Her kristalin kendine özgü bir programlanma şekli vardır.
Tek Uçlu Kristallerin Yüklenmesi: 

Küçük kristalleri sol elle taban kısmından kavrarken, sağ elinizi üstten kristali kapatacak biçimde tutabilirsiniz. Çok iri olan kristalleri ise, düz bir zemin üzerine koymak daha iyi olur. Taban kısmı girintili çıkıntılı olan kristallerin altına ise, bir miktar macun veya benzeri bir madde sürmekte fayda vardır.

Şimdi kristalinize istediğiniz bir programı yükleyebilirsiniz. Düşündükleriniz, kristali alttan kavrayan elinizden geçerek, kristalin uç kısmına ulaşacak, daha sonra devreyi tamamlamak üzere tekrar aynı yoldan geri dönecektir.

Çift Uçlu Kristallerin Yüklenmesi: 

Kristalinizi, uç kısımlarını avuç içlerinizin orta kısmına getirerek, iki elinizin arasında tutun. Daha sonra yüklemeyi başlatabilirsiniz. Böylelikle düşünceleriniz, her iki uca da aynı anda ulaşırlar. Bunun üzerine, uçlarda bulunan elektronlar kristalinizin ortasına doğru akarak, burada birleşir ve yüklemek istediğiniz düşünceyi ileri-geri hareketlerle yine uçlara doğru hareket ederek beslerler. Çalışmada çift uçlu bir kristal kullanıldığı için, yüklenen program da daha güçlü olur.
Küme Kristallerin Yüklenmesi: Bir küme kristalin içindeki her parçayı ayrı ayrı programlayabileceğiniz gibi, tek bir programı bütün kümeye de yükleyebilirsiniz. Sadece tik bir programı yükleyebilmek için, kristali sol elinizle taban kısmından tutarken, sağ elinizle küçük kristallerin üzerine koyun. Bundan sonra yüklemeye başlayabilirsiniz.

Her kristal parçasını ayrı ayrı programlamayı istiyorsanız, bu kez sol elinizle kristali yine taban kısmından tutarken, sağ elinizin avuç içini programlamak istediğiniz kristalin üzerine koyun. Unutulmaması gereken şey, kristallerin enerjileri tek bir tabandan çıktığı için, kristallere yüklediğiniz programların ağırlıklarının da birbirlerine yakın olması gerekliliğidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder