27 Haziran 2016 Pazartesi

EL VE PARMAKLARDAKİ ÇAKRALAR

EL ve PARMAKLARDAKİ ÇAKRALAR

Yedi ana çakranın yanı sıra ellerin avuç kısımlarında, dizlerin arka tarafında, ayak tabanlarında ikincil ve el-ayak parmaklarında da yirmi adet üçüncül çakra bulunmaktadır.

Ham enerji el ve ayaklardaki küçük çakralar tarafından gezegenden emilir ve ana çakra sistemine aktarılır.

Avuçlarınızın tam ortasında el çakralarınız bulunur.Koşullara göre etki edici ya da kabul edici olurlar.

Bu çakralar şifa enerjisini aktarır ve evrenden enerjisel bilgi alır. Avuç çakraları şifa enerjilerine kendiniz için ve başkaları için kanal olmanız için ve bir odanın, kişinin, durumun vs. enerjisinin izlenimlerini almak için kullanılır. Bu çakralar, niyet ile açılabildiği zaman yaşam kalitemizde büyük fark yaratabilir.

Ellerin avuçlarındaki çakralar çoğu zaman küçük statüye düşürülür. Günlük yaşamlarımızda büyük değere sahiptir ve şifa enerjilerini paylaşmak için açık ve aktif olmalıdır.

Bir tedavi sırasında ya da sanatsal bir faaliyette el çakralarınız enerjiyi bedeninizden kanalize eder ve dış dünyaya doğru yönlendirir.

Yoğun bir çalışma sırasında ya da meditasyon yaparken elleriniz dışarıdan gelen enerjiyi ve bilgiyi, varlığınıza yönlendirir.


El çakraları yedi ana çakra gibi değildir. Bu yüzden daha sık açılıp, kapanırlar. Kendilerine özgü bir renkleri yoktur. El çakraları belirli özellikleri olan bir enerjiyi depolamaktan ziyade enerjiyi ileten kanallar olarak görev yaparlar.

El çakralarınız kalp çakranıza bağlıdır; genel durumları size bu dünyada verme, alma ve yaratma konularında nerede durduğunuzu gösterir.


El çakraları özellikle masaj terapistleri ve sezgisel şifacılar tarafından kullanılır.

Bu kişiler genellikle el çakralarını nasıl sağlıklı tutmaları gerektiğini bilmezler; el, bilek, dirsek ve omuz sorunları yaşarlar. Çünkü şifacı, elleri aracılığıyla kişinin enerjisini kendi bedenine çeker.

Şifacılar bu el çakraları sorununu yaşayan yegane kişiler değillerdir. Temizlikçiler, yönetici sekreterleri, ilkokul öğretmenleri ve her tür psikolojik danışman her türlü sıkıntı enerjisini emmeye meyillidir; temizlik sırasında, yazıları temize çekerken veya insanlara dokunduklarında negatif enerjiye açıktırlar.

El çakralarının vakum yaptığının belirtileri, el, kol, omuz, sırt ağrıları ve kalp bölgesinde acıdır.

Bir çakra, tedavi eden kişi tarafından, sağ elin parmaklarıyla, çakranın saat yönündeki dönüşü harekete geçirilerek, hastadan sağ elini sorunlu çakranın üzerinde tutması ve sol elini avucu yukarı gelecek ve parmakları açık şekilde sol dizinin üzerinde tutması istenerek de temizlenebilir.

Prana biliminde sol el daima enerji almak için, sağ el enerji vermek için kullanılır.





Kendinizi enerjilendirmek için, el çakraları vasıtasıyla hava prana’sı veya ağaç prana’sı çekmek için şu prensibi kullanabilirsiniz.


Eller vasıtasıyla hava prana’sı çekmek için, sadece el çakralarına yoğunlaşın ve aynı anda pranik nefes uygulayın.

El çakraları vasıtasıyla ağaç prana’sı çekmek için büyük sağlıklı bir ağaç seçin ve onun aşırı prana’sını çekmek için ağaçtan zihinsel veya sözle izin isteyin. Ellerinizi ağacın gövdesinin üzerine veya yakınına koyun. Avuçlarınızın merkezine yoğunlaşın ve aynı zamanda pranik nefes uygulayın. Bunu on kez yapın ve prana için ağaca teşekkür edin.

Bazılarınız tüm bedeninizde uyuşukluk veya karıncalanma duyumsaması hissedebilirsiniz.

Kendinizi enerjilendirdikten sonra, prana’yı bütün bedeninizde dolaştırmanız tavsiye edilir. Beyaz ışık veya prana ile dolduğunuzu gözünüzde canlandırın ve prana’yı sürekli bir şekilde arkadan öne birçok kez dolaştırın, sonra önden arkaya da birçok kez dolaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder