6 Aralık 2016 Salı

BİBLİYOTERAPİ-OSHO OKUMALARI

OSHO OKUMALARI
8ARALIK perşembe GÜNÜ SAAT 18-20 ARASI OSHO okumaları BİBLİOTERAPİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ
 OKUMAMIZ OSHO NUN EGO ADLI KİTABINDAN OLACAKTIR…
Bilgi ve Kayıt:Messenger
Moderatör:Tuna Kamhi
Yer:Emirgan

BİBLİYOTERAPİ NEDİR?
Bibliyoterapi, doğru zamanda, doğru bireyle, doğru kitabı buluşturarak kişinin duygusal sorunların anlaşılabilmesinde, yaşama uyum sorunlarının ele alınmasında ve kişinin içinde bulunduğu gelişim dönemlerine özgü gereksinimlerini tanıyabilmelerinde kullanılan bir şifa yöntemidir. 
Yunan Tarihçi Diodorus (1933)’un anılarından bilindiği üzere Eski Yunanlar bir kütüphanenin girişinde, kapının üzerine  ‘İnsanın Ruhunun İyileştiği Yer’ yazarak OKUMANIN  akıl ve ruh sağlığı açısından  ne kadar önemli olduğunu göstermişlerdir. 
Neden Bibliyoterapi?
  • Bibliyoterapi kullanılarak, bireyin, yaşamakta olduğu sorunun yalnızca kendi başına gelmiş bir sorun olmadığı, birçok kişinin de benzer sıkıntıları yaşamakta olduğu gerçeğini görebilmesi sağlanır.
  • Yaşanan sorunların yalnızca tek bir çözümünün olmadığı, bireyin yaratıcı gücünü devreye sokarak çok çeşitli çözüm yollarına ulaşabileceğini görebilmesine yardımcı olunur.
  • Birey okuduğu öykü ile kendi öyküsünü kıyaslayabilir. Kahramanı tanıdıkça kendini ve duygularını tanıyabilir.  Kahramanın kulandığı kendisinkinden farklı çözüm yolarını keşfedebilir.
  • Nelerin, hangi çözüm yolarının işe yarar, hangilerinin işe yaramaz olduğunu görerek kendi senaryosunda neleri değiştirebileceğini, yerine nasıl bir öykü kurgulayabileceğini bulabilir.
  • Kişinin sorununu daha özgürce ifade ederek yine daha özgürce tartışabilmesinin önü açılır.
  • Kişinin sorununu yapıcı bir eylem planı hazırlayarak çözümlemesine yardımcı olunur.
  • Kişinin olumlu bir benlik kavramı geliştirebilmesine katkıda bulunulur.
  • Kişinin üzerindeki duygusal ya da bilişsel baskı hafifletilmeye ya da kaldırılmaya çalışılır.
  • Kişinin kendini kabul edebilmesi için destek sağlanır.
  • Kişinin kendi dışında bazı ilgi alanları oluşturabilmesine rehberlik edilir.
  • Farkındalık yaratır.
  • Bağımlılıklardan kurtarır



  • Osho Kimdir?

    Hindistan’ın Madhya Pradesh eyaletinde Kuchwada da 1931 yılında 11 aralıkta dünyaya gelmiştir. İlk çocukluk yıllarında başkaları tarafından verilen bilgiler ve inançları edinmektense gerçekliği kendinin deneyimlemekte ısrarcı olan bir asi ruhu vardır.
    21 yaşında üniversite öğrenimini tamamladı. Jabalpur üniversitesinde yıllarca felsefi dersleri verdi. Aynı zamanda tüm Hindistan’ı dolaşarak konuşmalar yaptı. Halka açık tartışmalarda tutucu din liderlerine meydan okudu.
    Geleneksel inanışları sorguladı ve hayatın tüm alanlarından insanlarla bir araya geldi.
    Osho kendi hayatını anın zamansız boyutunda yaşamanın kapısını keşfetmiş birisidir. O kendisini gerçek bir “varoluşçu” olarak adlandırmıştır.
    İnanç sistemlerini ve çağdaş insan psikolojisini anlamasında ufkunu geliştirecek bulabileceği her şeyi ama her şeyi okudu.

    1960’ların sonuna doğru Osho artık kendi dinamik meditasyonunu geliştirmeyi başlamıştı. Meditasyonun o rahat düşüncelerden arınmış biçimini keşfetmeyi umut edilmesi için öncelikle geçmişin modası geçmiş yöntemlerinin ve günümüzün modern hayatının getirdiği sıkıntıların ağırlığı altında ezilen çağdaş insanın çok derin bir ruhsal temizlenme sürecinden geçmesinin şart olduğunu söylemiştir.

    1970’lerin başlarında ilk olarak bazı Batılılar Osho’dan haberdar olmaya başladılar. 1974 te Hindistan’ın Pune şehrinde onun çevresinde bir “komün” kuruldu. Ve başlangıcında Batıdan tek tük gelen ziyaretçiler zamanla çoğaldı.
    Osho insan bilincinin gelişiminin tüm yönleri hakkında konuşmalar yaptı.
    Çağdaş insanın ruhsal arayışları için önemli olan şeylerin özünü entelektüel anlayış içinde değil kendi varoluş deneyimi ile süzdü.
    O hiçbir geleneğe ait olmadığını açıklamıştır.

     Ayrıca;

    “ Beni geçmişle bağlantılandırmayın onu anımsamaya bile değmez” der.
    Yakın öğrencilerine ve dünyanın her yerindeki izleyenlerine yaptığı konuşmalar ve otuzdan fazla dile çevrilmiş altı yüzden fazla cilt halinde yayınlanmıştır.

    Osho 1985 yılında göçmenlik yasalarını ihlal etmek suçundan gözaltında olduğu sırada 19 ocak 1990 tarihinde bedenini terk etti. Amerikan hükümet ajanlarınca zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilmektedir.
  • Kristal eğitmeni ;Tuna Kamhi/lal yaşam
    1957 istanbul doğumlu Tuna Kamhi,  
    Psikoloji ve felsefe eğitimleri aldıktan sonra spirituel bilgilerle yoluna devam etti.Deeksha enerjisi REİKİ VE bircok enerji calışmalarına katıldı..Kristallerle yoluna devam etmeye ve bu konuda yoğunlaşmaya karar vermesi Aragonit taşıyla yaşadığı kişisel bir deneyim sonucu oluştu.
    Amerikada Love and Light School of vibrational Medicine den kristallerle ilgili tüm eğitimleri aldı...Kristallerin yanısıra Bibliotherapy,Nlp,EFT, Kurumlarda biz bilinci,çekim yasası ve kuantum düşünce tekniğibilgelik çalışmaları,stresle başa çıkma teknikleri,duygu ve davranış değiştirme teknikleri rüya yoluyla gelişim çalışmaları; almış olduğu diğer çalışmalardır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder